Aanmelden voor EK 2024 – Coaches

Wil jij iets betekenen voor Teamgym in Nederland en een steentje bijdragen in het begeleidingsteam? De LTC groepsspringen is voor TeamNL op zoek naar enthousiaste leden voor het begeleidingsteam richting het Europees Kampioenschap Teamgym in 2024. Het begeleidingsteam bestaat uit choreografen, hoofdcoaches, assistentcoaches, teamleaders en fysio’s.

Wie ben je?

Voor deze functies zijn wij op zoek naar een proactieve, inspirerende personen die probleemoplossend denken en in het bezit zijn van de gewenste diploma’s en/of licenties

Ben jij iemand die ervaring heeft met lesgeven op (inter)nationaal niveau, kan jij zaken goed structureren, samenwerken, mensen verbinden tot een team en problemen als uitdagingen ziet? Dan zoeken wij jou!

Wat mag je verwachten?

Het traject begint met een gezamenlijke trainingsperiode tot aan de meivakantie. Deze eerste periode trainen alle deelnemers gezamenlijk en worden de trainingen samen door de begeleidingsteam(s) verzorgd. Denk aan 1x per 3 weken ongeveer. Daarna volgt de teamindeling en teambuilding.

Bij voorkeur bestaat het begeleidingsteam van een deelnemend EK team uit 4 personen (hoofdcoach, assistent-coach, choreograaf en fysio). Hoe verder het traject hoe meer er getraind gaat worden. Maar dit bepaalt het begeleidingsteam zelf.

Het begeleidingsteam wordt ondersteund door de werkgroep Teamgym. Zij regelen veel administratieve zaken (denk o.a. aan wedstrijdkleding, EK-accommodatie, financiële overzichten en papierwerk rondom het EK). Hierdoor kun jij je als coach volledig bezighouden met je team.

Wat belangrijk om te weten is, is dat dit traject veel vrije tijd kost en de kosten richting en tijdens het EK voor eigen rekening zijn (ongeveer €2000 euro voor sporters, begeleidingsteam draagt ook zijn eigen deel bij). Daarentegen krijg je er een super gave ervaring voor terug!

Meld je aan

Ben jij gemotiveerd en durf jij de uitdaging aan? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 18 december 2022 (teamgym@groepsspringen.kngu.nl). Mocht je ervaring hebben met een eerder traject of heb je zelf deelgenomen, vermeld dit dan in je motivatiebrief.

Klik hier voor de officiële vacature voor choreograaf
Klik hier voor de officiële vacature voor (hoof)coach
Klik hier voor de officiële vacature voor fysio

Reageren is niet mogelijk