Eerste Nederlandse teamgym wedstrijd in Den Bosch

IAG logoOp 8 mei 2016 wordt er in Nederland voor het eerst een teamgym wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd vindt plaats tijdens het IAG sportevent in Den Bosch.

De wedstrijd zal een teamgym micro wedstrijd zijn. Hierbij wordt er gestreden in kleine teams van 3 tot 5 personen en wordt er gesprongen op twee onderdelen. Minitrampoline en minitrampoline + springtoestel worden hierbij gecombineerd tot een onderdeel. Daarnaast wordt er gesprongen op airtrack. Op elk onderdeel moeten 3 series worden gesprongen. Er kan worden mee gedaan in de categorie jeugd, junior of senior met een dames, heren of mixteam op A, B of C niveau.

Naast deze fantastische teamgym wedstrijd is het ook het moment voor de het senior herenteam om aan een groot Nederlands publiek te laten zien dat zij erg goed op weg zijn richting het Europees Kampioenschap Teamgym in oktober 2016. Het senior herenteam zal de beoogde wedstrijdsprongen laten zien op de onderdelen airtrack en minitrampoline (+springtoestel). Daarnaast zal, indien mogelijk, het team ook de vloeroefening laten zien. Aan de hand van dit testevent wordt definitief bepaald of het niveau hoog genoeg is voor deelname aan het EK.

Het hele weekend zijn er naast de teamgymwedstrijd en het testmoment voor de senioren heren ook vele andere activiteiten te doen op het IAG Event. Kijk op de website van het IAG Sportevent wat er allemaal nog meer te beleven is.

Laat via onze facebookpagina weten of je aanwezig bent bij deze wedstrijd om deel te nemen met je vereniging of om de senior heren aan te moedigen!

Klik hier om het complete reglement te lezen.
Klik hier om in te schrijven voor de wedstrijd.
Klik hier om het sprongformulier te downloaden.

Meer informatie kun je vinden op de website van de KNGU.

Reageren is niet mogelijk