Geslaagde eerste EK kwalificatie training junioren

junioren training 13 juni
In Rijssen werd op 13 juni 2015 de eerste kwalificatietraining gehouden van het junior mix-team voor het EK- teamgym 2016. De 18 jongens en meisjes verzamelden zich bij Turnschool Rijssen om op alle onderdelen te laten zien wat ze in huis hebben.

Na een korte kennismaking met elkaar, ouders en het begeleidingsteam, begonnen ze gezamenlijk aan de warming-up, waarin diverse individuele elementen verwerkt waren uit de vloeroefening. Na de warming-up waren de meeste zenuwen verdwenen en splitste de groep zich in vieren, om vervolgens met enorm veel enthousiasme en inzet alle onderdelen afzonderlijk af te werken. (Trampoline, Pegasus, Tumbling, Dans)
Bij ieder onderdeel stond iemand van het begeleidingsteam om tips en aanwijzingen te geven, te vangen en het niveau, de inzet en de techniek te beoordelen. Bij het onderdeel vloer(dans) werd er gekeken naar ritme, dansgevoel en uitstraling. Het eerste deel van de dans voor het EK-traject stond hierbij centraal.

Aansluitend op deze training was er een informatiebijeenkomst voor alle ouders en deelnemers over de inhoud van de selectieprocedure en wat het EK-traject inhoudt.
Het begeleidingsteam kijkt terug op een zeer geslaagde eerste kwalificatietraining en kijkt uit naar de tweede en laatste kwalificatietraining op 4 juli in Almelo. Na deze training zal het begeleidingsteam het definitieve team van zeven jongens en zeven meiden vaststellen.

Reageren is niet mogelijk