Geslaagde trainingsstage senioren heren in Zweden

vaxjo Van 30 juli tot 3 augustus reisde het senioren herenteam af naar Växjö, Zweden voor de allereerste trainingsstage. De trainingsstage was een groot succes! Er werd getraind in een fantastische accommodatie met materialen die in Nederland niet beschikbaar zijn. Ook zijn er belangrijke contacten voor de toekomst op gedaan.

Tijdens de trainingen stond vooral het trainen op de tumbling centraal, omdat deze specifieke tumbling die gebruikt wordt tijdens het EK teamgym nog niet in Nederland beschikbaar is. Er waren verschillende trainingssituaties voor dit onderdeel. Hierdoor is er grote progressie geboekt op de specifieke voorwaartse en achterwaartse series.

Naast het onderdeel tumbling is er ook gewerkt aan de vaardigheden op minitrampoline. Het verbeteren van de triple salto was hier een belangrijk onderdeel. Er is vooral methodisch getraind om de techniek te verbeteren zodat er in de thuissituatie verder mee gewerkt kan worden.

Behalve de springonderdelen minitrampoline en tumbling is er ook veel getraind voor de vrije oefening. Onder leiding van een ervaren Zweedse choreograaf en trainer is de vloeroefening uitgebreid en zijn er belangrijke Teamgymaccenten toegevoegd.

Gelukkig was er naast het serieuze trainen ook genoeg ruimte voor ontspanning. Zo was er bijvoorbeeld een trip naar het zwembad waardoor iedereen elkaar beter leerde kennen en de sfeer binnen het team versterkt is. Het team kijkt terug op een zeer geslaagde trainingsstage en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Reageren is niet mogelijk