Junioren Mix-team goed van start met eerste trainingsstage!

Junioren-mix-team-trainingsstrage1
Na de bekendmaking van het team op 4 juli 2015, startte het Junioren Mix-team hun traject richting het EK-teamgym 2016 in Slovenië met een tweedaagse trainingsstage. De trainingsstage stond voornamelijk in het teken van teambuilding en om de dansoefening zover mogelijk aan te leren. Dit is een erg belangrijk onderdeel bij Teamgym.

Op dinsdag 14 juli verzamelden twaalf van de veertien teamleden van het Junioren Mix-team zich in de sportzaal de Weemelanden te Vriezenveen. Om 10.30 werden ouders en teamleden ontvangen met een welkomstwoordje van het begeleidingsteam. Nadat alle spullen waren meegegeven aan de gastgezinnen en er afscheid genomen was van de ouders, kon het dan toch echt beginnen.

Eerst werd er een gezamenlijke warming up gegeven om vervolgens meteen van start te gaan met de dansoefening. De posities en pasjes werden stap voor stap doorgenomen. Na al dat harde werken was het tijd voor ontspanning en werden er verschillende spelletjes gespeeld tot aan de pauze. Na de pauze werd het aangeleerde deel van de dansoefening verschillende keren op muziek geoefend. Het begeleidingsteam was meteen erg tevreden. Na nog wat individuele onderdelen te hebben getraind die in de dans verwerkt moeten worden, werd de dag afgesloten met een gezellige barbecue bij Angelique thuis. Ook hier konden de spelletjes en plezier met elkaar niet achterblijven.

Woensdag 15 juli startte de 2de en laatste dag van de stage om 10.00 met een gezamenlijke warming up. Wederom werd er van start gegaan met de dansoefening en werd het aangeleerde van gisteren herhaald en de bewegingen geperfectioneerd. Na de pauze was er tijd om even lekker te springen op tumbling en werd er gewerkt aan de schroeftechnieken. Door het super harde werken van iedereen, zat de aangeleerde dansoefening er bijna helemaal in en kon deze om 15.00 nog enkele keren gedanst worden op muziek. Om 16.00 werd de dans nog 1 keer geshowd aan enkele reeds gearriveerde ouders en op film gezet zodat iedereen thuis kan blijven oefenen. Deze uitvoering was erg mooi en bezorgde het begeleidingsteam een kippenvel momentje!! Een trots begeleidingsteam voerde nog een eindwoord en concludeerde dat er nu al enorm grote stappen zijn gezet in de vordering van de dansoefening en in de teambuilding. Het gehele team kijkt terug op een gezellige en geslaagde stage en kunnen niet wachten om na de vakantie weer met frisse moed te mogen beginnen.

Reageren is niet mogelijk