Junioren officieel gekwalificeerd voor EK

junioren goAfgelopen zondag was het verlossende moment voor de junioren. Na maanden van hard trainen werd het team beloond met officieel groen licht vanuit de KNGU. Het team had tijdens de trainingen voldoende niveau laten zien en aan de hand daarvan het puntenlimiet behaald voor de kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen in oktober in Slovenië.

Op 25 juni zal het juniorenteam mee doen met een internationale teamgym wedstrijd in Berlijn. Hier zullen zij hun eerste wedstrijdervaring gaan op doen in aanloop richting het EK. De komende maanden wordt er dus hard gewerkt om het niveau nog hoger te krijgen en de uitvoering nog strakker.

iag meetmomentZondag was ook voor de senioren een spannend moment. Zij hadden hun eerste officiële meetmoment om te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Dit was tijdens het IAG evenement. De heren lieten op de onderdelen minitrampoline en tumbling sprongen van hoog niveau zien. Het team liet in de uitvoering nog wel wat steekjes liggen wat resulteerde in een mindere score. Op het onderdeel vloer zette het senior team een goede oefening neer waarbij ook een hoge score werd gehaald. Helaas bleek de eindscore niet genoeg om officieel te kwalificeren voor het EK. De heren gaan 4 juni in de herkansing op de onderdelen tumbling en minitrampoline waarna zij waarschijnlijk ook groen licht krijgen en zich dus kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen.

 

Reageren is niet mogelijk