Ivo Wolters

Naam:

Ivo Wolters

Geboortedatum:

30-12-1996

Woonplaats:

Enschede

Vereniging(en):

Turnschool Rijssen, Linea Recta Enschede

Wanneer ben je begonnen met springen en waarom?

Ik ben begonnen met springen toen ik een jaar of 11 was, ik vond vroeger de kleutergym heel leuk en wou toen graag op trampolinespringen. Aangezien dit te ver weg was voor mijn leeftijd kwam ik bij het groepsspringen terecht en ben daar tot nu toe gebleven.

Hoogtepunt springcarrière tot nu toe:

Mijn hoogtepunt tot nu toe is denk ik het Europees kampioenschap van 2016, en dan vooral de weg er naartoe, want ik raakte tijdens dit kampioenschap geblesseerd. Ondanks dat heb ik super veel geleerd in het traject richting dit EK.

Moeilijkste sprong:

Triple salto gehurkt met een halve draai

Andere hobby’s:

Naast het springen ben ik actief bij mijn studievereniging, hier doe ik 2 commissies waarmee ik allerlei activiteiten/evenementen organiseer. Daarnaast hang ik wat rond met mensen van mijn doegroep die ik heb ontmoet tijdens de introductie op de Universiteit van Twente.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven studeer ik Industrieel Ontwerpen, een studie waarbij je voornamelijk bezig bent met het ontwerpen van producten, systemen en diensten voor massaproductie. Ik zit momenteel in het 3e jaar van mijn bachelor aan de Universiteit Twente en wil hierna nog een masteropleiding gaan volgen.

Motto:

“Live your life today, not tomorrow”

Doel/Voorspelling EK:

Mijn persoonlijke doel is om alle sprongen op het EK te staan en hiermee mijn bijdrage te leveren aan het team. Daarnaast hoop ik dat we als team goed presteren waardoor we de finale kunnen halen en laten zien dat Nederland ook echt meedoet. Het gaat een lastige strijd worden maar ik geloof er in dat het mogelijk is.

Wat zou je echt nog een keer willen doen in je leven?

Rondreizen op een verre plek buiten Europa, maakt eigenlijk niet eens zoveel uit waar.


Reageren is niet mogelijk