Historie

2006

In 2006 deed Nederland voor het eerst* mee in de discipline Teamgym. Toen was het nog geen officieel Europees Kampioenschap, maar het Europese clubteam kampioenschap voor Teamgym. Teamgym was voor Nederland een nog erg onbekende discipline binnen de gymsport. Olympia landgraaf deed in dat jaar als vereniging mee met een senior herenteam. Zij haalden op deze wedstrijd een zeer nette 7e plaats. bron

2012

In 2010 werd het Europese clubteam kampioenschap voor Teamgym omgedoopt tot een officieel Europees Kampioenschap. Nederland besloot om in 2012 voor het eerst mee te doen op dit officiële Europese Kampioenschap. Het Europese Kampioenschap vond plaats in Arhus, Denemarken. Nederland vaardigde dat jaar een senioren damesteam af. Het damesteam behaalde toen een keurige 8e plaats op dit internationale toernooi.

2014

Twee jaar later, in oktober 2014, werd het Europese Kampioenschap gehouden in Reykjavik, IJsland. Nederland deed toen mee in de categorie ‘Senior Mix’. Hier haalde Nederland de beste prestatie tot nu toe ooit gehaald op een Europees Kampioenschap Teamgym. Het senior mixteam haalde een 7e plaats.

2016


In oktober 2016, werd het Europese Kampioenschap gehouden in Maribor, Slovenië. Nederland deed voor het eerst mee met twee teams. In de categorie ‘Junior Mix’ en ‘Senior Heren’. Nederland presteerde goed maar haalde net niet de finale. Het junioren team eindigde op de 7e plaats en het senioren team op een 8e plaats.

2018

In 2018 heeft Nederland met maar liefst drie teams op het EK Teamgym gestaan. Het werd gehouden in Lissabon, Portugal. Nederland had toen een Senior mix, Senior dames en Junior Mix team. Het Junior Mix team haalde deze wedstrijd voor het eerst op een EK een finaleplaats en eindigde als 6e. Het Senioren mix team eindigde op een 8e plaats en het Senior dames team op een 9e plaats.

2022
In 2022 deed Nederland met twee teams mee aan het EK Teamgym in Luxemburg. Een heren en een damesteam. Het herenteam eindigde op de 8e plaats en het damesteam op de 9e plaats.

*Voor 2006 deed Nederland ook al mee aan internationale teamgymwedstrijden maar daar zijn helaas geen uitslagen en beelden van

Reageren is niet mogelijk