Historie

2006

In 2006 deed Nederland voor het eerst mee in de discipline Teamgym. Toen was het nog geen officieel Europees Kampioenschap, maar het Europese clubteam kampioenschap voor Teamgym. Teamgym was voor Nederland een nog erg onbekende discipline binnen de gymsport. Olympia landgraaf deed in dat jaar als vereniging mee met een senior herenteam. Zij haalden op deze wedstrijd een zeer nette 7e plaats. bron

2012

In 2010 werd het Europese clubteam kampioenschap voor Teamgym omgedoopt tot een officieel Europees Kampioenschap. Nederland besloot om in 2012 voor het eerst mee te doen op dit officiële Europese Kampioenschap. Het Europese Kampioenschap vond plaats in Arhus, Denemarken. Nederland vaardigde dat jaar een senioren damesteam af. Het damesteam behaalde toen een keurige 8e plaats op dit internationale toernooi.

2014

Twee jaar later, in oktober 2014, werd het Europese Kampioenschap gehouden in Reykjavik, IJsland. Nederland deed toen mee in de categorie ‘Senior Mix’. Hier haalde Nederland de beste prestatie tot nu toe ooit gehaald op een Europees Kampioenschap Teamgym. Het senior mixteam haalde een 7e plaats.

2016


In oktober 2016, werd het Europese Kampioenschap gehouden in Maribor, Slovenië. Nederland deed voor het eerst mee met twee teams toen mee. In de categorie ‘Junior Mix’ en ‘Senior Heren’. Nederland presteerde goed maar haalde net niet de finale. Het junioren team eindigde op de 7e plaats en het senioren team op een 8e plaats. In 2018 streeft Nederland er naar om weer met twee teams, of zelfs drie op het EK te staan en een finaleplaats te halen.

Reageren is niet mogelijk