Junioren halen goud in Berlijn

13533036_968752209906700_4930744044667749737_nAfgelopen weekend kwam het junioren mixteam in actie op de Berlin Teamgym Cup 2016. Zij scoorden daar erg goed en mochten naar huis met het goud. Het team bestond uit Louise Visser, Hugo Elzenaar, Annelies van Dijk, Randy Eijlers, Marije Beverdam, Pim Piessens, Danique Smelt, Tieze van den Elsen, Noëlle Eshuis, Pieter Norel en Sanne Nijhuis. Bram Marskamp kwam deze wedstrijd niet in actie omdat hij op het NK trampolinespringen in Ahoy mee deed. Het team werd dit weekend bijgestaan door coaches Jasper van Dam, Angelique Smit-Nijen Twilhaar, Rick Oude Wesselink, Anita Teunissen en fysiotherapeute Thirza Prinsen.

Het team startte de wedstrijd op het onderdeel vloer en haalde daar de hoogste score ooit voor een Nederlands team op dit onderdeel. Ze haalden hier maar liefst 17,20 punten waardoor de stemming optimaal was om aan de volgende onderdelen te starten. Op de onderdelen tumbling en minitrampoline haalden zij respectievelijk 14,15 en 14,80 punten, waarmee het totaal op 46,20 punten kwam en ruimschoots genoeg was voor het goud. Het team deed mee aan deze oefenwedstrijd om ervaring op te doen voor het Europees Kampioenschap later dit jaar. Met deze scores is dat doel zeker gehaald!

NK individueel minitrampoline springen

NK individueelDaarnaast streden de heren van het seniorenteam onderling voor het eremetaal in Ahoy. Er werd gesprongen op de onderdelen minitrampoline, minitrampoline met springtoestel en airtumbling.

Op het koningstoestel minitrampoline pakte Stefan Raats de titel van Nederlands kampioen. Door zijn hoge moeilijkheidsgraad van een dubbelsalto gestrekt met maar liefst 3½ schroef was hij onverslaanbaar. Het zilver was voor Guitho de Wolff en Ivo Wolters liet sprongen met grote netheid en afwerking en mocht daarmee het brons in handen nemen.

Bastijn van Gageldonk ging er met het goud vandoor op het onderdeel minitrampoline springtoestel gevolgd door Stefan Raats met het zilver en Guitho de Wolff met Brons. Op het onderdeel Airtumbling pakte Guitho ook nog het goud. Naast de medailles kwamen ook springers Dick Bruin en Robert Grootenhuis in actie en belanden net naast het podium op beide onderdelen. Ze eindigden op een 5e en 7e plaats op beide onderdelen. Eveneens aan de start stond coach Boy Kuiper. Na afwezigheid van vier jaar op het NK individueel wegens blessures sprong hij dit jaar weer mee en eindigde op een 4e plaats bij minitrampoline springtoestel en een 8e plaats bij minitrampoline.

Reageren is niet mogelijk