Grote afvaardiging Nederlandse teams EK Teamgym in Lissabon

Zaterdag 31 maart was het dan zo ver dat alle teams zich moesten tonen tijdens het testmoment in Nijverdal. De teams moesten alle onderdelen tonen, mini, tumbling en vloer, en werden beoordeeld door juryleden die internationaal mogen jureren. De teams waren op de hoogte gesteld van de te halen punten om groen licht te krijgen voor het Europees kampioenschap in oktober van de landelijke technische commissie. Een erg spannend moment, omdat er dus veel vanaf hing. De drie teams die een gooi deden naar een ticket voor het EK waren het junior mix team, het senior dames team en het mix senioren team. Het laatste team is pas een half jaar later gevormd dan de andere teams, omdat dit team opnieuw opgestart is vanuit het eerdere senior herenteam. Met een beperkte voorbereiding van drie maanden moesten ook zij zich van hun beste kant laten zien.

De afgelopen drie maanden is door dit team erg hard getraind om sprongen stabiel te krijgen, maar vooral ook om een goede dans neer te zetten. Dit laatste was een hele klus, omdat in zo’n korte tijd een dans aan te leren en ook synchroon te krijgen niet eenvoudig is. Door de inzet van iedereen in het team en de goede begeleiding wist iedereen op tijd de neuzen dezelfde kant op te krijgen en kon er op het testmoment getoond worden dat er veel bereikt kan worden in drie maanden. Het senior mixteam startte op mini waar bijna foutloos werd gesprongen. De goede flow werd meegenomen naar tumbling waar iedereen zijn serie wist uit te springen zonder val. Als laatste moest de dans getoond worden, waar goed omgegaan werd met de niet ideale omstandigheden, en getoond werd dat het team echt een team is. Nadat alle onderdelen erop zaten zat de spanning er nog niet op, want er moest lang gewacht worden op de uitslag. Maar het verlossende antwoord kwam: Het senior mixteam heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap! Met net een tiende onder de streefscore wist het team de jury te overtuigen dat het goed genoeg is voor het EK.

Het testmoment was een groot succes, door de goede organisatie, de vele supporters die naar Nijverdal waren gekomen om te komen aanmoedigen en niet te vergeten de goede resultaten. Alle drie de teams hebben zich verzekerd van het mee doen aan het Europees kampioenschap in oktober in Lissabon.

Reageren is niet mogelijk