Eerste regiotraining groot succes

Op zaterdag 16 februari vond de eerste regiotraining plaats. De turnhal in Rijssen was gevuld met enthousiaste deelnemers. Onder leiding van de trainers Boy, Yvar, Anita en Sergio begon men aan een drie uur durende training.

Naast het verbeteren van techniek met verschillende oefeningen werden er een hoop nieuwe dingen geleerd. Op trampoline is er flink gewerkt aan het verbeteren van de insprong en afzethouding en op airtrack juist gewerkt aan de uitstapsalto om zo uiteindelijk verschillende combinaties te kunnen maken.

Het springen op de verschillende toestellen had iedereen al ervaring mee maar de vloer was voor de meeste deelnemers een nieuw onderdeel binnen het teamgym. Er werd veel geoefend met het bewegen op muziek in de moderne Europese stijl. Elke training komt er een andere stijl aan bod, om zo een zo groot mogelijk en gevarieerd aanbod aan te kunnen bieden. Naast het bewegen op de muziek werd een korte oefening op muziek aangeleerd met daarin een aantal belangrijke elementen uit het Teamgym, zoals een pirouette, verschillende sprongen maar vooral bewegen met, en letten op elkaar.

Komende trainingen zal er elke keer een andere techniek centraal staan bij het springen en komt op de vloer steeds een andere stijl met andere passen aan bod. Ook word elke training vrijwillig gegeven door verschillende trainers, waarbij er wel een overlap is waar trainers op meerdere trainingen aanwezig zijn. Dit alles om Teamgym in Nederland onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten.

Na afloop kijken de trainers, maar vooral de deelnemers terug op een geslaagde training. De opzet van de training werd goed ontvangen en de meeste deelnemers waren zo enthousiast dat ze de volgende training er weer bij zijn.

De volgende training is gepland op 9 maart in Stede Broec. Je kunt je hiervoor nog aanmelden. Vul daarvoor het aanmeldformulier in door hier te klikken.

Reageren is niet mogelijk