Nederland nu ook van start met Junioren Mix-team

Op zondag 17 mei 2015 is er na het IAG sportevenement ook het startsein gegeven voor het traject richting het EK-teamgym 2016 in Slovenië, waar Nederland voor het eerst met een junioren team zal verschijnen. Dat het EK-teamgym enorm leeft onder de senioren in Nederland was al bekend, maar dat dit ook zo leeft onder de junioren overtreft de verwachten.

Uit maar liefst 20 aanmeldingen van juniorenspringers zal door middel van twee selectietrainingen een definitieve team worden samengesteld, die de competitie zullen aangaan op het EK-teamgym 2016 in Slovenië. De eerste gezamenlijke selectietraining zal plaatsvinden op 13 juni 2015, gevolgd door een informatieavond voor leden en ouders. 

Evenals bij de senioren zullen ook de junioren alles van zichzelf moeten laten zien op de onderdelen tumbling, minitrampoline en in een vloeroefening. Het team zal in dit traject gecoacht worden door Jasper van Dam, Rick Oude Wesselink en Angelique Nijen Twilhaar. Het sponsorplan, penningmeesterschap en het filmen van de trainingen komt in handen van Anita Teunissen. Renate Buter zal als assistent Chef de Mission optreden en in het traject de vertrouwenspersoon en het logistieke gedeelte voor haar rekening nemen. 

Reageren is niet mogelijk