Officiële Teamgym tumbling naar Nederland

tumbling gts 0Het succes van de trainingsstage in Zweden werpt nog meer vruchten af dan alleen beter prestaties en meer teamgevoel. Tijdens deze stage in Zweden zijn er goede contacten opgedaan met verschillende Teamgym verenigingen in Zweden. Er is toen gepraat over het overnemen van een powertumbling van een Zweedse vereniging.

Na het binnenhalen van genoeg sponsoring heeft het senioren herenteam in samenwerking met turnvereniging GTS Stede Broec ook echt een teamgym powertumbling aangeschaft. In het weekend van  5/6 september heeft Huib de Wit, zaalbeheerder van GTS Stede Broec, en vader van EK deelnemer Derek de Wit, de tumbling opgehaald vanuit Zweden. Afgelopen weekend is het klusteam twee dagen bezig geweest om de tumbling te installeren in de hal, maar het resultaat mag er zijn.

tumbling gts 3tumbling gts2tumbling gts

Tijdens de trainingsstage is verteld waar het Nederlandse team mee bezig is en wat het doel is. Daar is toen ook besproken dat het lastig is om op het toestel tumbling te trainen omdat er geen enkele baan in Nederland is die aan dezelfde specificaties voldoet als de tumblingbaan die op het EK Teamgym gebruikt wordt. Dat is ook de reden dat deze tumbling is aangeschaft. Nu de tumbling in Nederland is zal er vaker op getraind kunnen worden en zal het niveau snel omhoog gaan. Zaterdag 19 september zal de aftrap zijn voor het herenteam en staat de eerste training op de nieuwe tumbling gepland. Door de aanschaf van de tumbling zal het niveau zeker gaan stijgen binnen Nederland en zal op het EK in 2016 hoog niveau getoond kunnen worden. .

Reageren is niet mogelijk